Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
Montage kastinterieur

Een kastinterieur van Schuif! monteren in een paar simpele stappen

Het monteren van het kastinterieur van Schuif! is heel eenvoudig. Door middel van onderstaande instructies zullen we je stap voor stap uitleggen wat je moet doen, op deze manier zal je zien dat je kastinterieur in no time op z’n plek staat.

Het maakt niet uit hoeveel segmenten van je kastinterieurs je voor je hebt liggen, je begint bij de eerste!

Montage- en meetinstructies Schuifwandmaken

Stap 1

Uitpakken

Begin met het uitpakken van alle pakketten. Wat heb je ontvangen? De lange “planken” zijn de staanders, de kortere zijn de planken. Er zijn 2 maten planken, 50 en 70 cm breed. Let goed op welke planken je in welk segment gaat gebruiken.

De staanders zijn voorgeboord, let op: de staanders hebben een boven- en onderkant, aan beide kanten zit 1 boorgat. Om te weten wat de onderkant is, meet je de afstand tussen het eerste boorgat en het tweede boorgat, dit is 28 cm!

 

Stap 2

Plankverbinders

Plaats nu de plankverbinders voor de boven en onderkant en schroef deze vast. Doe dit bij alle staanders. Let op: bij de linker en rechter staander komen de plankverbinders aan 1 zijde. Bij de midden staanders komen deze aan beide zijden.

Stap 3

Opbouwen interieur

Nu alle staanders zijn voorbereid kan je beginnen met bouwen!

Plaats de eerste staander tegen de muur en houd de tweede staander vast (doe dit met 2 personen). Plaats de onderste verbindingsplank tussen de staanders op de plankverbinders, deze zijn zelf borgend, de plank blijft hier op liggen en hoeft niet vast geschroefd te worden. De plank ligt als het ware op de vloer.

 

Nu kan de bovenste plank gemonteerd worden, deze komt op de bovenste verbinders, je kan de plank vast zetten door met een schroevendraaier de schroef in de plankverbinder een kwart slag naar rechts te draaien.

 

 

 

Stap 4

Planken plaatsen

Monteer nu de plankverbinders op de plaatsen waar een plank komt. Je hebt keuze uit 3 gaten, zo kan je de onderlinge afstand van de planken zelf variëren.

Plaats de planken en fixeer deze door de schroef van de plankverbinder een kwartslag te draaien.

Bouw zo de volgende delen ook aan.

Stap 5

De garderobestang(en)

Plaats nu de garderobestang(en), schroef de steunen vast in de staanders (gebruikelijk is in het hart van de staanders). De garderobestang kan nu in de steunen geplaatst worden.

 

 

 

 

 

Stap 6

Vast zetten van het interieur

De laatste stap!
Het interieur staat van zich zelf niet vast en kan dus nog bewegen, stel deze dus waterpas.
Je kan de stoelhoeken gebruiken, schroef deze vast aan een staander en bevestig deze in de achterwand/muur. Omdat geen situatie hetzelfde is zijn de schroeven (en pluggen) voor in de muur niet mee geleverd.

Tip: Plaats je het interieur tegen een muur aan, dan kan je het interieur ook aan de muur vast schroeven (dus door de staander heen en dan in de muur).

Dat was alles!

De montage van je kastinterieur is nu klaar!

Graag horen wij je ervaring. Is het je meegevallen, zijn er onduidelijkheden geweest? Of was het juist wel helemaal duidelijk allemaal? Ook dat horen wij graag :). Leuk om wat je te mogen horen!

 

array(1) { ["opt-condtion"]=> array(1) { [0]=> array(5) { ["condition"]=> string(7) "product" ["condition-operator-cart"]=> string(4) ">" ["condition-operator-product"]=> string(2) "in" ["condition-value-cart"]=> string(0) "" ["condition-value-product"]=> array(1) { [0]=> string(4) "1562" } } } }