Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
Montage schuifdeursysteem

Een schuifdeursysteem van Schuif! monteren in 5 simpele stappen

Het monteren van het schuifdeursysteem van Schuif! is heel eenvoudig. Door middel van onderstaande instructies zullen we je stap voor stap uitleggen wat je moet doen, zodat je binnen de kortste keren gebruik kunt maken van jouw nieuwe schuifdeursysteem.

Voor je begint
Voor je begint met het monteren van jouw schuifwand, is het handig om te weten vanaf welke kant je het beste kunt beginnen. Wat het handigst is in jouw situatie, lees je hieronder:

Schuifdeursysteem tussen twee muren
Wanneer je je schuifwand tussen twee muren plaatst, maak het niet uit aan welke kant je begint. Kies simpelweg de kant waar jij het liefst begint.

Schuifdeursysteem met één zijpaneel
Als je de schuifkast slechts met één kant tegen een muur plaatst en aan de andere kant een zijpaneel gebruikt, dan is het belangrijk dat je aan de kant van de muur begint.

Vrijstaand schuifdeursysteem
Bij een vrijstaande schuifwand maakt het niet uit aan welke kant je begint.

Montage- en meetinstructies Schuifwandmaken

Check hier onze montage film!

play

Stap 1

Bovenrail plaatsen

• Boor als eerst met een ijzerboortje (6 mm) gaatjes in de bovenrail. Plaats deze gaten ongeveer om de 60 cm.
• Houd de rails tegen het plafond. Zorg ervoor dat er ongeveer 5 á 10 cm afstand zit tussen de achterzijde van de bovenrail en het interieur van de kast. Deze ruimte is
nodig omdat de deuren anders langs kleding of andere uitstekende spullen in het interieur schuiven.
• Teken de in de rails geboorde gaatjes af op het plafond.
• Boor de gaten voor in het plafond en voorzie ze van een plug.
• Schroef de bovenrail tegen het plafond aan.

Pluggen voor in een betonnen of gipsplafond zijn inbegrepen. Als je een houten plafond hebt, zijn er geen pluggen nodig.

Op de tekening hieronder zie je dat de achterkant van de bovenrail (stippellijn) op 5 á 10 cm van het interieur wordt geplaatst.

Stap 2

Zijpaneel plaatsen

Om te voorkomen dat je de schuifdeuren uit de rails schuift, moet er aan beide kanten van het schuifdeursysteem een wand staan. Als er slechts aan één zijde een muur staat, of er helemaal geen muren zijn waar je de kast tegenaan kunt plaatsen, dan maak je gebruik van de zijpanelen.

Als je een kastinterieur hebt, dan kun je het zijpaneel tegen het interieur plaatsen. Deze kun je door middel van schroeven aan elkaar vastzetten. Het is ook mogelijk om het zijpaneel middels stoelhoekjes vast te zetten aan het plafond, de vloer en eventueel de achterwand.

Stap 3

Deuren plaatsen

• Leg de onderrail ongeveer op de plek waar hij moet komen, maar schroef hem nog niet vast.
• Plaats nu 1 deur in het achterste gedeelte van de bovenrail.
• Schuif de deur naar links en meet met een waterpas of de schuifdeur recht/waterpas staat.

Verschuif de onderrail totdat deze op de juiste plek ligt. Doe hetzelfde aan de rechterzijde.

 

 

Stap 4

Onderrail plaatsen

• Als de onderrail op de juiste plek ligt, streep dan secuur af waar deze moet komen. Doe dit aan beide kanten van de rails.
• Boor met een ijzerboortje (6mm) ongeveer om de 60 cm een gaatje in de rails, waarmee je de rails aan de grond vast kunt zetten. Als er niet in de grond geboord/geschroefd kan worden, dan kun je dubbelzijdige tape gebruiken waarmee je de rails op de vloer vastplakt
• Plaats daarna de overige schuifdeuren.

Stap 5

Deuren afstellen

Stel de schuifdeuren af door met een schroevendraaier de schroef achter bij de wielen te draaien. Zo kun je de deur ten opzichte van de wand precies rechtzetten. Zorg ervoor dat de deuren tegen de wand of zijpanelen precies aansluiten.

Stap 6

Softclose

(deze optie is niet ideaal bij beton plafond en niet mogelijk waar hoogte- en/of breedte verschil groter dan 10 mm is)
Meet de hoogte tussen bovenkant deur en de rails, trek van deze hoogte 11mm af, dit is de lengte van de “opvanger”, zaag deze af met een ijzerzaag. Plaats de opvanger in de rails op 140 mm vanaf de zijkant. Als de deur tegen de opvanger loopt, kan je deze nog korter zagen, of de gehele deur laten zakken middels de schroeven bij de wielen.

Heb je geen softclose? Wij voegen standaard 2 aluminium plaatjes en vilt toe. Een van deze opties kun je gebruiken voor het in positie zetten van de schuifdeuren. Je plakt een van deze twee ‘remmetjes’ daar waar je je schuifdeur wilt hebben in een dichte positie. Op de plek waar dan je bovenwiel staat, daar plak het remmetje in de bovenrail.

Dat was alles!

De montage van je schuifdeursysteem is nu klaar!

Graag horen wij je ervaring. Is het je meegevallen, zijn er onduidelijkheden geweest? Of was het juist wel helemaal duidelijk allemaal? Ook dat horen wij graag :). Leuk om wat je te mogen horen!

 

array(1) { ["opt-condtion"]=> array(1) { [0]=> array(5) { ["condition"]=> string(7) "product" ["condition-operator-cart"]=> string(4) ">" ["condition-operator-product"]=> string(2) "in" ["condition-value-cart"]=> string(0) "" ["condition-value-product"]=> array(1) { [0]=> string(4) "1562" } } } }