Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
Meetinstructies Schuifdeurkast

Meetinstructies schuifdeurkast

Om tot de juiste afmetingen voor jouw schuifdeurkast te komen, is het belangrijk dat je de schuifkast op de juiste manier inmeet. Dit is niet moeilijk, maar het dient wel goed te gebeuren, zodat jouw schuifdeurkast straks perfect past. Lees hieronder hoe je met slechts een rolmaat, een potlood (of stift) en een stuk papier op simpele wijze de juiste afmetingen voor jouw schuifkast vindt.

Meetinstructies schuifdeursysteem kast op maat

Meet- en montage fimpje!

play

Meetinstructies schuifdeurkast

De breedte

Om de breedte op te meten, meet je zowel aan de bovenzijde (plafond) en aan de onderzijde (vloer) de ruimte op tussen de twee muren. Schrijf de exacte afmetingen op. Wij trekken daar een speling van 2 mm vanaf, zodat het Schuif!systeem altijd past.

Let op: de vloerplinten moeten worden verwijderd, zodat de schuifdeurkast geheel tegen de muur komt.

Tip: Als je eerst een streepje zet op exacte 1 meter vanaf de linkerzijde, dan kun je heel gemakkelijk vanaf de rechterzijde naar dit streepje toe meten. Tel de twee getallen bij elkaar op en je hebt de exacte breedtemaat.

De hoogte meten

Om de hoogte op te meten, meet je de afstand tussen het plafond en de vloer. Doe dit zowel aan de linkerzijde als aan de rechterzijde van de ruimte. Geef altijd de exacte maten aan ons door zodat het Schuifdeur systeem altijd past.

Let op: Heb je plafondplinten? Lees dan onder de afbeelding verder om te zien hoe je jouw schuifdeurkast kunt inmeten.

Tip: Als je eerste een streepje zet op exact 1 meter vanaf de bovenzijde (het plafond), dan kun je heel gemakkelijk vanaf de vloer naar dit streepje toe meten. Tel de twee getallen bij elkaar op en je hebt de exacte hoogtemaat.

Heb je plafondplinten? Dan kun je 2 dingen doen:

• De plafondplinten verwijderen daar waar het Schuifsysteem komt
• Een lat die net zo dik is als de plinten, tussen de plinten plaatsen. Op deze manier creëer je een vlak gedeelde, waar de bovenrail op bevestigd kan worden. Geef de hoogte maten dan door tot aan de plint.

Alles opgemeten?

Vul deze maatvoering in tijdens het bestelproces. Heb je twijfels over je meetkwaliteiten, neem dan gerust even contact met ons op!

neem contact met ons op!
Meetinstructies schuifdeursysteem

Heb ik zijpanelen nodig?

Dat hangt ervan af waar je schuifwand geplaatst gaat worden.
Tussen twee muren, vrijstaand of tegen één muur?

Tussen twee muren

Als je de schuifdeurkast tussen twee muren wil plaatsen, dan heb je in principe geen zijpanelen nodig.

Vrijstaand

Als je een vrijstaande schuifdeurkast wil samenstellen, dan heb je twee zijpanelen nodig.

Tegen één muur

Als je de schuifdeurkast tegen één muur wil plaatsen, dan heb je één zijpaneel nodig. Bekijk de tekeningen om te zien welke situatie voor jou geldt. Als je de schuifdeurkast tegen de linker muur plaatst, heb je 1 rechter zijpaneel nodig.

Tegen één muur

Als je de schuifwandkast tegen de rechtermuur plaatst, heb je 1 linker zijpaneel nodig.

Vrijstaande of half-vrijstaande schuifdeurkast

Door middel van een zijpaneel kun je een zijwand voor jouw schuifdeurkast maken. Dit is nodig wanneer de schuifwand vrij in de ruimte komt of als deze aan één zijde geen muur heeft.

Een zijpaneel (wit) is standaard 800 x 2790 mm en 22 mm dik. Wanneer je de afmetingen doorgeeft die het zijpaneel zou moeten hebben om in jouw ruimte te passen, dan zagen wij deze voor je op maat.

Wanneer je zijpanelen toepast, kun je dezelfde meetmethode aanhouden als wanneer je een schuifkast tussen twee muren zou plaatsen. Noteer echter wel bij de breedte altijd de maat inclusief de dikte van 1 zijpaneel (22 mm) óf de dikte van 2 zijpanelen (44 mm).

Ter info:

• De maximale deurbreedte is 1000 mm per deur
• Hoogte maximaal 2588 mm
• Onderlinge hoogte- of breedteverschillen groter dan 12 mm moeten worden gecorrigeerd in de vloer-, plafond- of wandconstructie.
• Controleer altijd haaksheid en waterpas van wanden, vloer en plafond
• Let op aanwezigheid van radiators, leidingen, etc…
• De breedte van de boven rail is ca. 8,2 cm
• De breedte van de onder rail is ca. 5,8 cm