Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
15 april 2022

Hoeveel schuifdeuren?

Hoeveel schuifdeuren

De vraag hoeveel schuifdeuren je nodig hebt is een hele belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen. Want het lijkt zo simpel, je hebt een wand van 2860 mm breed, onze deuren kunnen tot maximaal 1000mm dus dan heb ik 3 deuren nodig. Ergens klopt dit wel maar dan komt het praktische gedeelte.

Waarschijnlijk heb je een schuifwand nodig omdat er ‘iets’ achter je schuifwand opgeborgen moet worden. Dus stel jezelf dan ook de vraag wat dat is en hoe groot je opening moet zijn om daar bij te kunnen.

Terugkomend op de wand van 2860mm. Je besteld een schuifwand met 3 schuifdeuren. Je ontvang van ons dan 3 deuren van ca. 950mm breed. Je deuren schuiven door een twee sporen rail en als je al je deuren naar rechts of links doorschuif hou je een opening over van een kleine 950mm.

Interieur

Staat je interieur er al en is deze verdeeld over drie elementen over de gehele ruimte dan heb je aan drie deuren waarschijnlijk voldoende. Maar soms komt het ook voor dat het interieur uit 4 delen bestaat of dat er een ladeblok in zit die meer ruimte nodig heeft dan die 950mm. In deze situatie adviseren wij om toch voor 4 deuren te gaan of je maakt de keuze om voor een drie sporen rail te kiezen. (hiervan is het nadeel dat je deuren niet symmetrisch achter elkaar schuiven)

Voorkomen is beter

Je kunt het maar beter allemaal voorkomen want achteraf blijkt het toch een aardige (financieel tegenvallende) klus om het weer in orde te maken. En niet te vergeten dat je jezelf wel voor je kop kunt slaan dat je daar van te voren niet aan hebt gedacht :).

Het enige voordeel, als het je na het lezen van dit bericht toch gebeurt, is dat het in ieder geval wel mogelijk is om je schuifdeuren te versmallen..

Klik hier voor het samenstellen van je schuifwand.

Liefs Jessica

Hoeveel schuifdeuren?