Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
Richtlijnen beeldkwaliteit

Richtlijnen voor de beeldkwaliteit

Om er zeker van te zijn dat een afbeelding geschikt is om te gebruiken voor jouw schuifwand met fotoprint, is het belangrijk dat de afbeelding voldoet aan een aantal eisen. Zo moet de resolutie bijvoorbeeld hoog genoeg zijn, omdat de fotoprint anders korrelig wordt.

Wanneer is een afbeelding geschikt voor een schuifwand met fotoprint?
Een geschikte afbeelding voor op een schuifwand heeft een resolutie die hoog genoeg is om afgedrukt te worden op de door jouw ontworpen schuifwand. Als de resolutie van jouw foto namelijk niet hoog genoeg is, wordt het resultaat niet mooi.

 

Resolutie berekenen
Wanneer je een foto of afbeelding hebt gevonden die je wil gebruiken voor jouw schuifwand met foto, kun je zelf checken hoe groot de foto is. Als je je muis op de opgeslagen foto houdt, zie je direct welke afmetingen (pixels) de foto heeft.

Reken voorbeeld:
Stel dat je afbeelding 100 cm groot is. Dan reken je 100×30 = 3000 pixels (of te wel 3000 pixels : 30 = 100 cm)

Voor een schuifwand van 250 cm breed, zul je dus een foto nodig hebben van tenminste 6000 pixels.

Voorbeeld op je scherm
Het kan zijn dat als je een foto geüpload hebt, dat het voorbeeld er op je scherm prima uitziet, maar dat de afbeelding dan tóch niet geschikt blijkt. Dit heeft alles te maken met de resolutie van je beeldscherm, waardoor het er heel anders uitziet dan wanneer je jouw schuifwand met foto daadwerkelijk laat afdrukken.

Scherpte
Het kan zelfs zo zijn dat de foto de juiste resolutie heeft, maar dat deze toch korrelig is wanneer hij afgedrukt wordt. Dit heeft dan weer alles te maken met de scherpte van de foto zelf. Als de foto niet helemaal scherp is, doordat er bijvoorbeeld bewogen is met de camera, dan zul je dat zien als de afbeelding wordt gebruikt voor het maken van jouw schuifwand met fotoprint.

Tip: Als je twijfelt of je wel of niet voor een ‘onscherpe’ foto zult gaan, neem dan mee in je beslissing dat je je schuifwand altijd van een afstand bekijkt.
Tip: Er bestaat een programma waar je je foto kunt bewerken om de kwaliteit van de foto te vergroten. Dit is een gratis online programma: www.pixlr.com/editor

Als de foto niet geschikt blijkt
Wanneer jouw foto echt niet geschikt blijkt om te gebruiken op jouw fotowand, dan zul je voor een andere foto moeten kiezen. Je kunt dan gaan voor een foto uit ons fotobestand
of foto uitkiezen op een website als: 123rf of stocksnap.io. Deze sites hebben over het algemeen betaalde foto’s. Wil je liever een gratis afbeelding zoeken? Dat kan via
websites als: Rijksstudio.nlPixabayunsplash.

Kleur
Houd er rekening mee dat de kleuren in een afbeelding er op je beeldscherm anders uit kunnen zien dan wanneer je de afbeelding gedrukt ziet op je schuifwand. Het kleurverschil kan zo’n 5% bedragen.

Aanleverbare bestandsformaten
De bestandsformaten waarin je jouw afbeelding kunt aanleveren zijn: jpg, jpeg en png. Dit zijn de meest voorkomende bestandsformaten. Houd er rekening mee dat er 3 mm afloop/overlap van jouw afbeelding wordt afgesneden.

Weet je niet zeker of jouw afbeelding geschikt is?
Neem dan gerust contact met ons op via info@schuifwandmaken.nl of bel 0228 – 58 5694.