Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
15 april 2022

In een tiny house

Nog niet zo heel lang geleden ben ik op vakantie geweest, alleen met mezelf in een Tiny House… 4 nachtjes weg van huis en haard. Als je mij dit voorstel een paar jaar terug had gedaan dan had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Ik ben namelijk sels (dit is westfries voor niet alleen kunnen/willen zijn). Althans dat dacht ik altijd.

Tiny house

Het begint al met het zoeken naar een accommodatie. Want je zoekt in eerste instantie naar een plek waar iedereen zich vermaakt, en dus bedoel ik vooral de kinderen… Dat ze dan uiteindelijk helemaal geen gebruik maken van dat fantastisch meer, of verwarmd zwembad, gameplaza of kidsclub, doet er nu even niet toe. Nu mocht ik iets uitkiezen wat mij leuk leek en kwam snel tot de conclusie dat ik niet graag ergens verblijf waar ook echt geen kip is en de omgeving moest bosrijk zijn want ik wilde heel graag veel wandelen en heel belangrijk, ik wilde in een tiny house met heel veel daglicht.

Ervaring

Alles wat ik wilde heb ik kunnen vinden. Het werd een prachtig klein huisje, met veel daglicht op een park waar meer mensen verbleven en in een zeer bosrijke omgeving met fantastische wandelroutes en gezellige dorpjes.

Maar waar ik van te voren helemaal geen rekening mee had gehouden was het volgende: ik hoefde al die dagen met helemaal niemand rekening te houden. Echt alleen met mezelf! Het is echt niet zo dat ik in mijn dagelijks leven alleen maar in dienst ben van mijn gezinsleden maar als moeder pas je je toch wel vrij snel aan. Bijvoorbeeld op het gebied van: wat we eten, hoe laat we eten, wat we kijken op tv, hoe laat we kijken op tv, lengte van films, welke film, lengte van bezoekjes, tijdstip van wassen, het afstaan van je huis, bank of veranda…

En nog een opvallende ervaring. Als je op vakantie bent en je ziet iets moois of je beleefd iets leuks dan ben je altijd geneigd om dit te delen. Vaak via app, even een foto doorsturen en melden dat je het heerlijk hebt. Dat deed ik nu niet (want ik koos voor een poosje weg maar ook weg van contact. Dus geen telefoon, app, Facebook of Instagram) en dat voelde best raar. Je bent enthousiast maar je kunt het even aan niemand kwijt!

Verder heb ik nog vele nieuwe dingen van mezelf leren kennen en ben terug gekomen met een heerlijk leeg hoofd wat nu zo langzamerhand wel weer volloopt maar nu vooral met heel veel leuke ideeën. Loei enthousiasts en met een nieuwe visie op de toekomst!

Gewoon doen

Dus voor diegene die zich herkennen in het plan om alleen op vakantie te gaan… Gewoon doen! Want echt waar, ze kunnen wel even zonder je. Het draait evengoed allemaal door en je komt zo heerlijk fris weer thuis om je daar te realiseren dat ze inderdaad wel even zonder je kunnen.

Liefs Jessica

In een tiny house