Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
15 april 2022

Voor een kopje koffie

Voor een kopje koffie

Prachtige plaatjes

Wanneer je lekker aan het verdwalen bent op google kom je overal afbeeldingen tegen, mooie plaatjes met tekst of een foto van iets of iemand of gave foto van een fantastisch uitzicht. Iedere foto of afbeelding die je ziet doet iets met je. Maar het is zo dat je niet iedere foto die je mooi vind ‘zomaar’ mag gebruiken. Even met je linkermuisknop “afbeelding opslaan als” en hupsakee een mooi plaatje toegevoegd aan je collectie. Nee zo werkt het niet!

Wel of niet?

Nou ja niet helemaal, je mag die foto gerust opslaan hoor. Je mag zelfs de foto gebruiken voor een werkstuk van school bijvoorbeeld, zolang het werkstuk maar niet online gepubliceerd wordt. Dan moet je wel weer toestemming van de eigenaar vragen. Ik heb ook ergens gelezen dat wanneer je een foto wilt gebruiken ten behoeve van een citaat, dat dat dan weer wel mag. Pfff ingewikkelde materie!

Pixabay

Je kunt op onze site kiezen voor een schuifwand met afbeelding. En om die reden ben ik stevig opzoek gegaan naar mooie afbeeldingen. Het leek me een goed idee om alvast wat voorbeelden te tonen om onze bezoekers een idee te geven. Je komt dan al snel op allerlei sites waar je een abonnement kunt afsluiten om per maand bijvoorbeeld 5 of 10 foto’s te mogen gebruiken. Nou is dat op zich geen slecht idee maar ja wat ik mooi vind, vind onze bezoeker misschien wel niet zo fantastisch.

Maar flink doorzoeken werpt zo nu en dan toch zijn vruchten af want er zijn talloze sites die foto’s gratis aanbieden. Dit zijn sites waar ze rechtenvrije foto’s op laten zien. Je mag met deze foto’s doen wat je wilt: “Mag ik jouw afbeeldingen gebruiken?
U kunt kopiëren, aanpassen, distribueren en gebruik maken van de beelden, zelfs voor commerciële doeleinden, alles zonder toestemming te vragen en zonder het betalen van een toeslag. De afgebeelde inhoud kan echter nog worden beschermd door handelsmerken, publiciteit of privacy rechten.”

Deze veel gestelde vraag vond ik bij Pixabay. Van deze site heb ik wel eens een foto gehaald. Je kunt kiezen uit diverse mb’s, hoe mooi wil je het hebben? En dat in principe helemaal gratis. Of nou ja gratis…het enige wat ze je vragen wanneer je op downloaden klikt: Koop voor de auteur van de afbeelding een kop koffie

Kijk dat vind ik nou leuk!

Liefs Jessica

Voor een kopje koffie