Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
15 april 2022

Kunst(ig)

Kunst

Naar mate je ouder wordt lijkt het wel dat je kunst steeds meer kan waarderen. Waar ik vroeger zonder blikken of blozen een standbeeld, schilderij of gebouw voorbij liep lijk ik nu wel bij ieder object iets langer stil te staan. Letter en figuurlijk. Niet dat ik ieder museum in duik (dat gaat me te ver) maar bijzondere objecten blijven gewoon niet meer onopgemerkt.

Hoe leuk

Zo lang als dat we bezig zijn met de ontwikkeling van onze webshop (schuifwandmaken.nl) loop ik al met het idee om voorbeelden van kunst te gebruiken om onze klanten erop te attenderen dat dat natuurlijk ontzettend leuk is en vooral ook heel tijdloos. Er zijn schilderijen al zo oud al Sint Juttemus en nog komen er alle dagen mensen naar musea om daar naar te kijken. Het brengt je terug naar een tijd of het geeft je een fijn gevoel of je bent gewoon fan van iemand zijn werk.

Rijksstudio

Recent hebben we een bestelling gekregen van iemand die graag een schuifwand met een fotoprint wilde. Daarvoor had ze gekozen voor een uitsnede uit een redelijk bekend schilderij. In mijn zoektocht naar een betere afbeelding (omdat de afbeelding behoorlijk opgeblazen moest worden is een afbeelding met de juiste aantal pixels en mb’s wel van belang) kwam ik op het Rijksstudio uit. En nu is het zo dat je daar iedere tentoongestelde afbeelding (ca. zo’n 200.000) van een kunstobject kan en mag gebruiken voor allerlei doeleinden. Canvas, autobelettering, telefoonhoesjes, t-shirts, noem maar op! Zelfs voor commerciëlen doeleinden.

Dus ook voor schuifwanden! En hier word ik dus zo blij van. Want als je mijn vorige blog heb gelezen weet je dat het niet zomaar mogelijk is altijd maar iedere afbeelding te gebruiken. Maar enige tijd geleden hebben ze vanuit het Rijksmuseum daar een andere weg mee ingeslagen, iedereen mag gebruik maken van kunst. Hoe mooi!

Eindresultaat

Zodra wij de schuifwand met uitsnede van het bekende schilderij helemaal klaar hebben zal ik jullie het eindresultaat laten zien, hopelijk is het zichtbaar hoe mooi dit kan zijn! Voor nu ben ik alleen maar heel blij en zal ik snel onze bibliotheek vullen met allerlei mooie plaatjes van allerlei kunstige kunst.

Liefs Jessica

Kunst(ig)