Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
3 juli 2024

Opbergruimte voor je bijkeuken

Opbergruimte voor je bijkeuken

Bijkeuken

Voor de meeste is de situatie zo dat je door je bijkeuken je huis naar binnengaat. Vanuit je achterdeur stap je er zo in. En vaak is een bijkeuken niet de allergrootste ruimte in huis. Maar wel een ruimte waar je vaak bij binnenkomst van je spullen af wilt. En dan bedoel ik vooral, je jas, tas, schoenen, sleutels, paraplu, sjaal en wanten etc. etc.

Wasmachine en droger

En dan is het vaak ook nog dat de wasmachine en droger in deze ruimte het beste tot hun recht komen. Zo vanuit je bijkeuken de was naar buiten om daar op te hangen. Deze was wil je uiteraard niet in je handen meenemen dus ook je wasmand mag in deze ruimte opgeborgen worden. En het liefst uit het zicht!

Koel/vries combinatie

Is je koelkast in je keuken net niet groot genoeg voor al je levensmiddelen welke je koel wilt bewaren dan mag ook deze in je bijkeuken! Ja toch?
En dat allemaal in deze oh zo belangrijke ruimte van je huis, die vaak niet heel groot is, waar je veel wilt opbergen en het liefste uit het zicht.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Zo waar als wat maar wat als je dat nou niet overziet? Lees hier wat van onze tips!

  • Maak optimaal gebruik van de ruimte! Lukt die niet op de oppervlakte ga dan de lucht in. Bovenin berg je je spullen op die je zo af en toe (seizoensgebonden) nodig hebt. Dus kies een vaste wand uit en creëer daar zoveel mogelijk opbergruimte met planken, zo hoog als mogelijk.
  • TIP: Denk na over wat je wilt opbergen. Voorbeeld: wil je je lege flessen opbergen, hou dan rekening met de hoogte van deze flessen. Zoek je opbergruimte voor sporttassen maak dan je opbergplanken wat breder. Wasmiddelen, stofzuiger, strijkplank. Allemaal apparatuur en spullen wat vaak een bijzonder afmeting heeft maar waar je wel van te voren over na kunt denken voordat je start!
  • Hoe fijn als je je wasmachine en droger op hoogte kunt bedienen. Deze apparaten op hoogte plaatsen houdt in dat je onderop ruimte overhoudt voor functionele lades. Ideaal voor het opbergen van schoenen, sjaals, wasmiddelen en noem maar op.
  • De meeste apparaten hebben een breedte van 60cm, dus hou daar rekening mee met het indelen. Ook geldt dit voor de diepte van je planken als je je wasmachine er in kwijt wilt want er moet ook ruimte vrijgehouden worden voor het wasmachinekraantje…
  • Het opbergsysteem kunt je zelf maken met bijvoorbeeld een plankendraag systeem of je kiest voor een standaard of maatwerk kastinterieur
  • Onze laatste tip: Is je bijkeuken niet zo diep? Kies dan voor een schuifwand voor je opbergsysteem. Deze deuren schuiven in een rail waardoor je je kastdeur niet naar buiten hoeft te draaien. Dat scheelt veel ruimte!

Aan de slag!

En nu aan de slag. Denk van te voren goed over je indeling na, en werk het uit. Mocht je toch nog ergens tegenaan lopen dan kun je ons altijd even vragen om met je mee te denken. Succes!

Liefs Jessica van Schuif!

 

 

Opbergruimte voor je bijkeuken

Blog van Schuif! | Jessica | schuifwand maken | maatwerk

array(1) { ["opt-condtion"]=> array(1) { [0]=> array(5) { ["condition"]=> string(7) "product" ["condition-operator-cart"]=> string(4) ">" ["condition-operator-product"]=> string(2) "in" ["condition-value-cart"]=> string(0) "" ["condition-value-product"]=> array(1) { [0]=> string(4) "1562" } } } }