Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
15 april 2022

Een vakantie ‘centje’

Centje bij verdienen

Kids van rond de dertien, veertien jaar mogen al een beetje een vakantiebaantje hebben. Een baan waarbij je als dertien jarige nog veel in de buitenlucht ben, niet te dicht in de buurt van machines werkt, geen zware werkzaamheden moet uitvoeren en geen werkzaamheden waarbij alcohol geschonken moet worden én vooral ook als het mag van je ouders!

Nou dat laatste dat lijkt me geen probleem… Want ik weet niet hoe het met de overige 13 jarige in Nederland zit maar die van mij ‘stuur’ ik graag naar haar vakantiebaantje. Sowieso al een week eerder vakantie als de basisschool dus ruim 7 weken vakantie. Ja en wat doet een 13e jarige als ze geen verplichtingen hebben? Ik noem even wat ‘bezigheden’ op: te laat naar bed, te laat uit bed, netflixen, op instagram verdwalen, snapscore bijhouden, eten, chillen met vrienden (lees: hangen op de bank), fortniten…

Vakantiebaantje

En dat 7 weken lang, althans wanneer je ze niet even attendeer op dat vakantiebaantje. Dus ik heb geprobeerd om al in een vrij vroeg stadium mijn 13 jarige richting het bollenpellen te sturen. Hier bij ons in de buurt is dat mogelijk op vele bedrijven maar daar waar mijn dochter pelt is het prachtig om je vakantiebaan carrière mee te beginnen.

Ik noem: Aankomst- of vertrektijd is geheel vrijblijvend. Hoe snel je werkt of hoeveel bakken je pelt geheel vrijblijvend. Kom je wel of niet is geheel vrijblijvend. Neem je iemand (lees: oma, vader, moeder, zus) is geheel vrijblijvend. Er zijn een paar verplichtingen, of althans 1 denk ik. En dat is dat je bak wel goed vol moet doen.
Om de zoveel tijd komt er een glas limonade langs, een snoepje, een koekje, een ijsje. Op de achtergrond herhaalt 538 zich de hele dag en ze zit daar grotendeels met leeftijd genootjes.

Hoe mooi wil je het hebben? En daar komt bij dat nu ook de bollen op zijn. Net mooi voor kinderen van deze leeftijd. Een kleine twee weken gewerkt, toch een leuk vakantie centje bij elkaar gepeld en ze maakte deze dagen toch wat van de dag. Kids blij, ouders blij en spaarpot blij!

Nou en nu mogen ze zich wel even bezighouden met hun favoriete bezigheden toch?

Liefs Jessica

 

 

 

 

 

Een vakantie ‘centje’