Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
13 februari 2024

Opbergruimte voor jouw garage of schuur

Opbergruimte voor je garage of schuur

Garage

De garage fungeert vaak als een verzamelplaats voor diverse items, variërend van fietsen en gereedschap tot resterende plinten en oud meubilair. Deze ruimte biedt tevens een uitstekende opslagmogelijkheid voor zaken die niet dagelijks worden gebruikt. Hierdoor kan het echter snel veranderen in een opeenhoping van materialen met diverse functies. De uitdaging ligt in het op een overzichtelijke en efficiënte manier inrichten van deze ruimte.

Gestructureerd

Om snel de benodigde items te vinden en een overzichtelijke garage te creëren, is het essentieel om een duidelijke structuur aan te brengen. Maak gebruik van kasten, rekken en schappen om vervolgens alle spullen ordelijk te organiseren en te groeperen. Een handige aanpak is bijvoorbeeld het inrichten van een schap specifiek voor gereedschap of het gebruiken van een kast voor het opbergen van al het buitenspeelgoed van de kinderen. Als je echt een opgeruimd gevoel wilt creëren, overweeg dan dichte kasten of maak gebruik van dozen, kratten of bakken om spullen op te bergen.

Dichte wand

Een dichte wand helpt bij aan een georganiseerd en opgeruimd geheel. Wanneer je ervoor kiest om de kast af te sluiten met schuifdeuren, biedt dit niet alleen overzicht maar ook extra ruimte! Het grote voordeel van schuifdeuren is dat je geen rekening hoeft te houden met openslaande deuren, waardoor je meer beschikbare ruimte hebt. Dit is vooral ideaal voor een (kleine) garage die vaak al vol staat met diverse spullen.

Juiste plek

Neem de tijd om zorgvuldig na te denken over de plek waar je je dichte wand gaat plaatsen. Kies een praktische plek met het oog op het algehele gebruik van de garage. Denk hierbij aan de afmetingen van de ruimte, zowel in lengte, breedte als hoogte, en bedenk welk deel daarvan nodig is voor bijvoorbeeld het stallen van auto’s en/of fietsen. Als je bijvoorbeeld van plan bent om fietsgereedschap op te bergen, is het handig om de kast in de buurt van de fietsen te plaatsen, zodat alles binnen handbereik is wanneer je het nodig hebt. Een schuifwand is een stevige oplossing die meestal aan de wand en het plafond wordt bevestigd, waardoor je er jarenlang plezier van kunt hebben!

Zolder

Heeft jouw garage of schuur een zolder? Hoe ideaal is dat om daar al je spullen op te bergen welke alleen naar beneden hoeven te komen als het het seizoen is. Stel dat je zolder voorzien is van schuine wanden dan zou je ook kunnen overwegen om onder deze schuine kant een schuifwand te maken. Je creëert dan nog meer opbergruimte achter gesloten schuifdeuren! Hoe je een schuifwand onder een schuine wand bevestig lees je hier.

Genoeg tips voor het opbergen van je garage/schuur, voor ideeën en tips kun je altijd nog diverse handigheidjes vinden op Pinterest.

Succes!

Liefs Jessica

 

Opbergruimte voor jouw garage of schuur

Blog van Schuif! | Jessica | schuifwand maken | maatwerk