Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
5 maart 2024

Hoe meet ik mijn schuifwand op?

Hoe meet ik mijn schuifwand op?

Inmeten

Om je maatwerk schuifwand met schuifdeuren bij ons samen te stellen heb je wel de juiste maten nodig. Maar hoe moet dat inmeten eigenlijk?

Meet attributen

Allereerst wel wijs om iets te gebruiken waar je mee kan op meten ;). Een rolmaat, een duimstok of zelfs een laser afstandsmeter. Met gebruik van de laser maak je het jezelf wel gemakkelijk.
Maar met een rolmaat moet het ook zeker lukken.

Voor de definitieve maatvoering hebben we de maten nodig van de hoogte van zowel de linker- als de rechterkant van de ruimte waar je schuifwand komt. Hier kan altijd wat verschil tussen zitten! Dat is normaal. Het wordt pas problematisch als er ruim 1,5 centimeter verschil is, dan moet er wat opgelost worden.

Ook voor de breedte doe je dit op dezelfde manier. Dit doe je bij voorkeur op 3 verschillende posities. Ook hier kan wat verschil in zitten en ook dit is niet erg. We hebben uiteindelijk de onderste- en bovenste maten nodig. Met deze nauwkeurige maten kunnen wij je onder- en bovenrail helemaal op maat voor je maken.

Obstakels

Tijdens het opmeten kun je gelijk even checken of er op de plek waar je schuifwand komt geen obstakels zijn. En daarmee bedoelen wij bijvoorbeeld een vloer- of een plafondplint, of een radiator, een stopcontact enz. enz. Geen onoverkomelijk heden maar wel handig als deze niet in de weg staan op het moment dat je je schuifwand wilt plaatsen.

Uitgebreid

Wil je een wat uitgebreidere uitleg of even ons meet- en montagefilmpje bekijken? Check deze pagina: meet- en montage instructies

Veel succes met het inmeten! Mocht het je echt niet goed afgaan dan kunnen wij je altijd nog even telefonisch bijstaan of je vraagt ons te komen inmeten!
Liefs Jessica

Hoe meet ik mijn schuifwand op?

Blog van Schuif! | Jessica | schuifwand maken | maatwerk

array(1) { ["opt-condtion"]=> array(1) { [0]=> array(5) { ["condition"]=> string(7) "product" ["condition-operator-cart"]=> string(4) ">" ["condition-operator-product"]=> string(2) "in" ["condition-value-cart"]=> string(0) "" ["condition-value-product"]=> array(1) { [0]=> string(4) "1562" } } } }