Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
8 februari 2024

Opgeruimd staat netjes!

Een opgeruimd huis staat netjes!

Het is een bekend probleem: stapels papier op tafel, sleutels die overal rondslingeren, speelgoed dat bijna je enkels doet breken, of gewoon te veel prullaria in het interieur. Rommel lijkt soms onbeheersbaar. Het is tijd voor actie. Maar de grote vraag blijft: hoe kan ik mijn huis snel en eenvoudig opruimen? Hier zijn 10 stappen om je op weg te helpen.

1. Begin stap voor stap: richt je eerst op één ruimte om de moed erin te houden. Zorg ervoor dat je voldoende vuilniszakken bij de hand hebt.

2. Groepeer: Leg post en kranten direct op de plek waar ze gelezen zullen worden en verplaats ze vervolgens naar de oud papier-stapel. Rekeningen kunnen in een postvakje bij de computer worden gelegd. Reclame die niemand wil lezen, gaat direct in de oud papier-bak.

3. Neem dingen mee naar boven: Stel een regel in dat iedereen die de trap opgaat, iets meeneemt wat op een trede ligt, of het nu een boek of een T-shirt is. Dit geldt voor iedereen, inclusief vermoeide kinderen na school.

4. Verzamel alles: Maak een bak of doos waarin alle opladers van telefoons en tablets opgerold kunnen worden opgeborgen. Zet deze op een vaste plek, maar wel binnen handbereik. Aan het eind van de dag, bekijk ook plaids en kussens, afstandsbedieningen, games, opladers, glazen en kopjes op tafel, tijdschriften en speelgoed. Alles wat binnen vijf minuten kan worden opgeruimd, zal morgenochtend geen ergernis zijn.

5. Houd je werkplek opgeruimd: Bekijk elke dag kritisch je bureau. Hoe leeg is het nog? Wat ligt erop?

6. Laat niets op de grond liggen: Net zoals voor post en boodschappen geldt, geldt dit ook voor kleding: ruim het meteen op. Schone kleding gaat in de kast, gedragen kleding die nog een keer kan worden gedragen, wordt opgehangen op een rek, paspop of kapstok buiten de kast. De rest gaat in de wasmand.

7. Gebruik manden: Als rondslingerend kinderspeelgoed een doorn in het oog is, gebruik dan twee grote manden en gooi daar al het speelgoed in. Zorg ervoor dat ze op een goeie hoogte hangen, of zet ze op de grond zodat de kinderen zelf hun speelgoed kunnen pakken. Als het speelgoed niet meer in de manden past, laat je kinderen dan kiezen welk speelgoed mag blijven en wat weg moet.

8. Maak gebruik van planken: Neem accessoires en woondecoraties onder de loep. Zie je ze nog of kijk je eroverheen? Door ze te rouleren, voorkom je dat ze onopgemerkt rommelig lijken. Berg alles wat voor nu even uit de gratie is op. Planken, bijvoorbeeld boven de bank, zijn hiervoor ideaal en perfect om de hoogte van een ruimte te benutten als opbergplek. Of plaats ze rond je deuren voor boeken en/of mooie opbergdozen.

9. Houd de keuken opgeruimd: Pak boodschappen direct uit en zet ze op hun bestemming. Een zak broodjes die rondslingert op het aanrecht werkt als een magneet voor andere rommel. Voor je het weet, liggen er opeens een lege pizzadoos, telefoon en sleutels naast.

10. Kies multifunctionele meubels: Koop bijzettafels, krukjes en tafels waarin je ook kunt opbergen.

Opgeruimd staat netjes!
array(1) { ["opt-condtion"]=> array(1) { [0]=> array(5) { ["condition"]=> string(7) "product" ["condition-operator-cart"]=> string(4) ">" ["condition-operator-product"]=> string(2) "in" ["condition-value-cart"]=> string(0) "" ["condition-value-product"]=> array(1) { [0]=> string(4) "1562" } } } }