Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
15 april 2022

Oudewijvenzomer

Oudewijvenzomer

Nazomer

De definitie van nazomer wel eens opgezocht? Precies je krijgt dan veelal de melding dat dit ook wel de oudewijvenzomer wordt genoemd of Sint-michielszomer.. En als je dan nog verder gaat kom je op Été Indien of Indian Summer. We spreken van nazomeren als het gebeurt in de periode van eind september tot half november.

Langere tijd van mooi weer

Effe heel theoretisch. In het blad van een boom zit een stofje dat zorgt voor zijn groene kleurtje en gaandeweg weer de verkleuring daarvan. Later in het proces wordt dat stofje niet meer aangemaakt en blijven er nog allerlei andere stofjes over die zorgen voor de herfstachtige kleuren. Wat in de praktijk inhoudt dat met een mooie nazomer het verkleuringsproces van de bladeren een prachtige kleurenpallet veroorzaakt.

schuifwandmaken - schuifwand met afbeelding

Hup het bos in!

Zolang we nog lekker in de oudewijvenzomer periode zitten, blijven de bladeren ons verbazen met hun prachtige verkleuringen. De natuur geeft ons kijk op prachtige plaatjes. Dus ga lekker het bos in, neem je fototoestel mee en pak die heerlijke wandeling door de natuur en vooral…kijk om je heen en wees je er bewust van!

Liefs Jessica

ps en heb je een mooi plaatje geschoten en kun je er geen genoeg van krijgen….dan hebben wij er nog wel een heel leuk idee mee!

 

schuif - schuifwand met afbeelding