Gratis verzending*
Schuifwand met eigen fotoprint
Meer dan 25 jaar ervaring
15 april 2022

Sporten

Sporten

Als vrouw met de leeftijd van 45 kan ik echt wel zeggen dat ik op sportgebied heel wat ervaringen heb opgedaan. Ik heb serieus al zo ongeveer alle sporten geprobeerd. Met de nadruk op geprobeerd! Want eerlijk gezegd ben ik nergens aan blijven hangen. Er is geen enkele sportiviteit die me zo heeft kunnen vasthouden dat ik ongekend chagrijnig wordt wanneer ik een keer niet kon.

Het is eerder ongekend vrolijk wanneer ik een keer niet “kon”. Alles greep ik aan als excuus. De kids, werk, sociaal zijn, moe, pijn, te druk…

Wandelbootcamp

Sinds anderhalf jaar doe ik aan wandel bootcamp. Ander half jaar! Ja echt al zo lang. Mensen die dit lezen en zichzelf erin herkennen snappen echt wel dat dit lang is.

Ik zal je vertellen wat het inhoudt. Alle woensdag ochtenden van 9.00 tot 10.00 uur in de buitenlucht bootcampen. Enkele bootcamp termen: Squats, Push-ups, Dips, Planken, Burpee’s (die zijn echt te erg). Degene die ons lesgeeft is ongekend energiek, ogenschijnlijk altijd blij en vrolijk en vol goede zin.

Om kwart voor negen rijdt er een blauw autootje voor het huis die na mij ook nog twee andere bootcamp matties ophaalt. Dolle boel altijd in de auto. De pret begint al de avond ervoor want de chauffeur van het blauwe autootje stuurt ons altijd hilarische sport quotes.

Tijdens het hardlopen dacht ik iemand te horen klappen; het bleek de binnenkant van m’n dijen te zijn…

Had me voorgenomen om iedere avond voor het slapengaan twintig sit-ups te doen. Ben al 3 dagen wakker..

Volhouden

Bootcampen is af en toe echt zwaar. Onze juf verzint oefeningen waarvan ik vermoed dat ze de avond ervoor enorm veel schik van heeft. Voornamelijk van het beeld van een stel zwoegende, klagende, zwetende, pratende vrouwen die heel wat af mopperen.

Maar we houden vol! En het feit dat deze sport me wel vasthoudt zit m toch in de gezelligheid en de lol die we alle weken hebben. Terug in de auto complimenteren we elkaar dat we het weer geflikt hebben en dat we zo blij zijn dat we geweest zijn.

Denk dat ik dit nog wel een tijdje volhoud, kijk nu al uit naar de quote van volgende week.. Maar het volhouden zou ook zomaar kunnen komen doordat de inhoudt van het blauwe autootje met zn allen naar een voorstelling van Fred van Leer gaan; Leer van Fred live. Op woensdag 25 maart….. 2020!

Liefs Jessica

Wandelbootcamp | Aan de bak met Esther

Sporten